Taxatie / taxatierapport met validatie

NWWI validatie | NHG taxatie | Sittard-Geleen, Echt-Susteren, en Roermond

Register taxateur-makelaar

Onze taxateur is NRVT register taxateur / makelaar en aangesloten bij NWWI en Taxateurs Unie. Tevens zijn wij aangesloten bij de makelaarsvereniging VBO. Het taxatierapport wordt geaccepteerd door de NHG en alle geldverstrekkers. De NHG taxatie wordt gevalideerd door NWWI of de Taxateurs Unie.

Validatie taxatierapport

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Omdat er hypotheekfraude, te hoge taxaties voorkwamen, dienden deze taxatierapporten in de toekomst gecontroleerd en gevalideerd te worden.

De NHG accepteert enkel een taxatierapport welke is gevalideerd. Of uw taxatierapport door een validatie-instituut (bijvoorbeeld het NWWI) gevalideerd dient te worden kan uw hypotheekadviseur u met zekerheid vertellen. Deze verplichting hangt namelijk af van uw geldverstrekker en het soort hypotheek dat u wilt afsluiten. Bij een hypotheek met NHG heeft u in elk geval altijd een taxatie met validatie nodig. Daarnaast zijn er een aantal geldverstrekkers die altijd (dus ongeacht of u een hypotheek met of zonder NHG heeft) een validatie van uw taxatierapport eisen.

Hoe werkt validatie

De taxateur vraagt een validatie van het taxatierapport aan bij een erkend validatie instituut naar keuze (meestal zullen wij voor het NWWI kiezen). Het validatie instituut controleert het taxatierapport zoals deze is opgesteld door de taxateur en keurt het taxatierapport goed.

Door deze validatie eis bent u als consument meer geld kwijt aan een taxatie met validatie dan aan een standaard taxatie. De verwerkingsduur is ook wat langer (meestal een dag langer). Deze validatie kosten komen dus bovenop het standaard taxatie tarief.

Taxatie aanvragen

Ga naar onze contactpagina om contact op te nemen met onze taxateur. Na invullen van het contactformulier wordt u nog dezelfde (werk)dag gebeld om een afspraak te maken voor de taxatie van de woning.